• Interieur Koetshuys voor.jpg
  • Orangerie interieur.jpg
  • Orangerie terras achter.jpg
  • Orangerie terras andere hoek.jpg
  • Vanuit Orangerie naar buiten.jpg

Workshops brood of Pizza

Elke laatste zaterdag van de maand: 

Broodbakken in het Bakhuys.

Laatste zaterdag

Vanaf 27 juni 2015 wordt in Bakhuys De Heen maandelijks op ambachtelijke wijze brood gebakken.

Onze vrijwilligers gaan elke laatste zaterdag van de maand onze houtbakoven op ambachtelijke wijze stoken.

 

Op deze zaterdagen kunt u vanaf 11.00 uur een kijkje komen nemen in ons Bakhuys op het terrein van Restaurant De Uitwijk, dorpsweg 136, in De Heen.

Voor het bijwonen of houden van een workshop broodbakken kunt u ook bij ons terecht.

Op het terrein van De Uitwijk aan de dorpsweg 136 in De Heen zijn twee panden gerestaureerd zodat dit cultureel erfgoed voor ondergang bewaard kan blijven.

De initiatiefnemers hebben een restauratieplan uitgewerkt om beide panden ten dienst van de gemeenschap te kunnen bewaren.

 

Dit met het oogmerk om na restauratie beide panden toegankelijk voor het publiek te maken, waarbij het presenteren van cultureel erfgoed, het verzamelen, beheren en behouden de hoofdzaak zou zijn.

Daarnaast zal waar mogelijk informatie worden uitgewisseld aan wetenschappelijk onderzoek, informatieverstrekking voor doel- einden van studie, educatie en genoegen.

 

In het 17e eeuws Bakhuys zal naast de houtbakoven een permanente impressie te zien zijn van 4 eeuwen ambachtgereed- schappen.

Het tweede gerestaureerde pand is een 18e eeuws wagenhuis. Ook dit pand is gedeeltelijk ingericht als ambachtsinfocentrum. Dit pand is verder voorzien van technische mogelijkheden voor vergaderingen. Een combinatie met het Bakhuys biedt tevens mogelijkheden voor teambuilding activiteiten.

Voor reserveringen of informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weersverwachting